Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Geçici iş göremezlik belgelerinin internet üzerinden verilmesi e-ödenek sistemi hakkında açıklama PDF Yazdır e-Posta
26 Haziran 2012
Image

Sosyal Güvenlik Kurumu, anlaşmalı hizmet sunucuları ( anlaşmalı hastane, devlet hastanesi,üniversite hastanesi) tarafından düzenlenen geçici iş göremezlik raporları ile sağlık kurulu raporlarını elektronik ortamda almaya başlamıştır. Ayrıca elektronik ortamda alınan bu raporlar, işçinin çalışmadığına dair bildirim girişinin yapılması için işverenlerin e-bildirge şifreleri ile sisteme girebilecekleri http://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do adresine aktarılmaya başlanmıştır.

İşverenlerin (01/07/2012 tarihinden sonra alınan raporlarda geçerli olmak koşuluyla) geçici iş göremezlik belgesi ile rapor almış işçilerin rapor sürelerini çalışamazlık ekranına raporun bitim tarihini takip eden 5 iş günü içinde giriş yapmaları gerekmektedir. İşverenler giriş yapmadıkları takdirde her bir rapor için işverene ½ asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanacaktır.

SGK E-Ödenek Sistemi Hakkında tıklayınız.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.