Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Nakliyede belge alma süresi uzatılacak (12.02.08) PDF Yazdır e-Posta
12 Şubat 2008

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, il içinde 3.5 tonu aşmayan taşımacılık faaliyetlerine yönelik olarak K-1 ve K-2 yetki belgesi almak için 25 Şubat 2008’e kadar tanınan sürenin 31 Aralık 2008 tarihine uzatılacağını açıkladı.

Aygün, yazılı açıklamasında, il içinde taşımacılık yapan kamyonet sayısının 2007 yılı Kasım ayı itibariyle 1 milyon 872 bin 984 olduğunu belirtti. Aygün, sayının çok olması nedeniyle yeterli belgelendirmenin yapılamaması üzerine Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün süre uzatımına gitme kararı aldığını kaydetti.

Aygün, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre, il içinde 3.5 tonu geçmeyen taşımacılık faaliyetleri için lisans alma zorunluluğu bulunduğunu anımsatarak, karar resmileştikten sonra, 31 Aralık 2008 tarihine kadar lisans almayanların taşımacılık yapamayacakları uyarısında bulundu.

Süre uzatımı kararının, şehir içi nakliyecilik yapan firmaları rahatlatacağını belirten Aygün, “Ekonomik sıkıntı içindeki firmalarımızın büyük bölümü bu belgeyi alacak koşullara sahip değildi. Sürenin yıl sonuna kadar uzatılması, firmaları büyük ölçüde rahatlatacaktır” dedi.

Aygün, ticari amaçla yük taşımacılığı yapan araçların K-1 belgesi, kendine ait malı taşıyacakların ise K-2 yetki belgesi alması gerektiğini bildirdi.

 

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=8214443