Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İç ve dış güçler kaos varmış gibi gösteriyor (13.02.08) PDF Yazdır e-Posta
13 Şubat 2008
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, içeriden ve dışarıdan birtakım güçlerin işbirliği içinde hareket ederek Türkiye'de kaos ortamı varmış gibi gösterdiğini söyledi.

 

Malatya'da incelemelerde bulunmak üzere Elazığ Havaalanı'na inen Çağlayan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Asıl gündemlerinin Türkiye'de istihdamı büyütmek olduğunu vurgulayan Çağlayan, "TBMM'de milletin seçtiği 411 milletvekilinin oyu ile türban kabul edildi. Şunu çok net söyleyeyim laiklik, Cumhuriyetin temel ilkeleri ve Atatürk ilke ve inkılapları konusunda hiç kimse AK Parti ile yarışamaz. AK Parti onların sahip olduğu değerlere en az onlar kadar sahiptir." dedi. Amaçlarının ülkenin her tarafını cazibe merkezi yapmak olduğunu ifade eden Çağlayan, "İlleri tek tek gezerek sanayi envanteri oluşturuyoruz. Bu envanterden sonra sanayi stratejisini geliştireceğiz. İllere göre teşvik çıkaracağız. Bizim asıl gündemimiz işsizliktir." diye konuştu. Çağlayan, Malatya'da yaptığııklamada da dünyanın 365 gün üzerine kurulduğunu, bunun 2 gününü başörtüsü konusuna ayırdıklarını belirterek, geri kalan 363 gün için ise başka önemli meseleler bulunduğunu kaydetti. Çağlayan şöyle konuştu: "411 milletvekili, yani milletin yüzde 80'ini temsil eden vekiller oylarıyla iradesini beyan etmiştir. Süreç işliyor, Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından kanun uygulamaya girecek. Meclis'in ortaya koyduğu iradeye karşı koymak söz konusu olamaz. Hiçbir irade millet iradesinin üzerinde olamaz."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=651229