Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Çağlayan: Türkiye ekonomisi şoklara eskisi kadar dayanıksız değil (15.02.08) PDF Yazdır e-Posta
15 Şubat 2008
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bugün Türkiye ekonomisinin şoklara eskisi kadar dayanıksız olmadığını, bünyesinin kuvvetli olduğunu belirtirken, “Böyle bir ortamda ve dönemde, artık kriz kelimesi kullanılmamak üzere çöpe atılmıştır” dedi.

Çağlayan, Manisa programı kapsamında Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda düzenlenen “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Toplantıda konuşan Çağlayan, Türkiye'nin 10 ilinde, bakanlığın çalışmalarına ilişkin bilgi vermek ve sanayi envanteri düzenlemesi kapsamında sektörlerden bilgi almak üzere bu toplantıları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki gelişmelerden etkilenmesinin normal karşılanması gerektiğini, ABD'de yaşanan mortgage krizinin ilk etapta Uzak doğu ve Orta doğu ülkelerini etkileyeceğinin söylendiğini ifade etti.
Türkiye'nin ise ABD ile dış ticaret oranının fazla olmaması nedeniyle sıkıntıdan direkt olarak etkilenmeyeceğini kaydeden Çağlayan, şöyle konuştu:
“Bugün Türkiye, bu rüzgarlara ve deprem şoklarına eskisi kadar dayanıksız değil, bünye kuvvetli. 2001'de Türkiye'yi krize götüren en büyük neden iç ve dış kamu borcunun GSMH'ye oranıydı. Geldiğimiz seviyede toplam iç dış borç seviyesinin GSMH'ye oranı yüzde 50'nin altına düşmüştür. Merkez Bankası her tür şoka karşı tesis edilmiş durumda. Böyle bir ortamda ve dönemde artık kriz kelimesi kullanılmamak üzere çöpe atılmıştır.”

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=8242208