Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Mevduatta güvence 100 bin liraya çıkıyor PDF Yazdır e-Posta
09 Şubat 2013
Image

Bankaya yatırılan parada devlet güvencesi 50 bin liradan 100 bin liraya çıkarılıyor. Bunun için TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) Başbakanlık’a gönderilmek üzere yeni bir yönetmelik hazırladı.

Kurum, sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu limit tutarının artırılması için yeni yönetmelik oluşturdu. Sigortaya tabi mevduat ve katılım fonları için uygulanmakta olan 50 bin lira tutarındaki sigorta limiti en son 5 Temmuz 2004’te belirlenmişti. Bu limitte bugüne kadar herhangi bir değişiklik yapılmamıştı. TMSF, mevduatta devlet güvencesi anlamına gelen tutarın iki katına çıkarılmasının gerekçesini şöyle açıkladı: “Son 9 yıllık birikimli enflasyon oranı ile kişi başına tasarruf mevduatı tutarı ve sigortalı mevduatın toplam mevduat içindeki payı gibi ekonomik ve finansal kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde Türkiye’de yaklaşık 9 yıldır uygulanmakta olan 50 bin TL’lik sigorta limit tutarının güncellenmesinin sistemin etkinliği bakımından faydalı olacağı sonucuna ulaşılmıştır.”

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_mevduatta-guvence-100-bin-liraya-cikiyor_2051666.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.