Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Alışveriş fişi toplayan öğrenci Maliye'den eli boş dönmeyecek (22.02.08) PDF Yazdır e-Posta
22 Şubat 2008

Fiş toplama kampanyaları mart ve ağustos aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenlenecek. Fiş getiren her öğrenciye de kırtasiye seti hediye edilecek. Daha önce kura çekiliyordu.

Vergi geliri hedefini tutturamayan Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede çocuklardan daha fazla yararlanma kararı aldı.

Vergi bilinci oluşturmak için 'Ülkemi Seviyorum Belgemi Alıyorum' kampanyasını Türkiye geneline yayan Gelir İdaresi Başkanlığı, çocukları sevindirecek yeni uygulamalara hazırlanıyor. Buna göre fiş toplama kampanyaları artık mart ve ağustos aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenlenecek. Önceki kampanyalarda çocuklara çekilişle bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, bisiklet ve yap-boz hediye eden idare, bundan sonra fiş toplayan bütün çocukları sevindirecek. Hediye çeşitliliği artırılırken kampanyaya katılacak çocuklara kalem, silgi ve açacaktan oluşan kırtasiye seti hediye edilecek. Yeni dönemde her ilin nüfusuna göre hediye sayısında artış olacak. Böylece İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden kampanyaya katılanların büyük hediye kazanma şansı daha da artacak. Önce 300 bin öğrenciyle başlayan kampanyanın, geçen yıl 550 bine çıktığını aktaran yetkililer bu yılki hedefin de 1 milyon katılımcı olduğunu açıkladı. İyi ve kötü alışkanlıkların küçük yaşlarda kazanıldığına dikkat çeken Maliye yetkilileri, kampanyayla çocuklarda vergi bilinci oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kampanyaya katılmak için toplanan fişlerin, üzerine TC kimlik numarası, ad, soyad, okul, sınıf, şube, öğrenci numarası ve telefon No'su yazılan bir zarfın içine konulması, bunun da vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklara teslim edilmesi gerekiyor. Çalışanlar için fiş-fatura toplama mecburiyetinin kaldırılmasının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı'nın öğrencilere yönelik 1 Kasım 2007-31 Ocak 2008 tarihleri arasında başlattığı 'Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum' kampanyası sona erdi. Vergi bilincini aşılamak için gerçekleştirilen ödüllü kampanyaya 547 bin öğrenci müracaat etti. Öğrenciler şimdi 20 Mart'ta düzenlenecek çekilişte hediyelerin kendilerine çıkmasını bekliyor.

Çocuklar 'örnek vatandaşlığı' sevdi

'Ülkemi Seviyorum Belgemi Alıyorum' kampanyasında belgelerin teslimi sırasında öğrencilere 'Örnek Vatandaş' kartı verildi. Kartın üzerindeki seri numarası, kampanyaya katılan öğrenciler için aynı zamanda çekiliş numarası olacak. Örnek vatandaş kartının çocuklar tarafından kabul gördüğünü aktaran yetkililer öğrencilerin kartı okul kimlikleri ile birlikte taşıdığını aktardı. Her il için ayrı ayrı gerçekleştirilecek çekilişte, her şehirde 1 öğrenci dizüstü bilgisayar, 2 öğrenci masaüstü bilgisayar, 5 öğrenci dijital fotoğraf makinesi, 10 öğrenci de bisiklet kazanacak. Böylece kampanyada ilköğretim öğrencilerine toplam bin 458 hediye verilecek. Hediyeler İl Vergi Dairesi Başkanlığı veya defterdarlıklar tarafından mart ayı içinde dağıtılacak.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=654994