Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Serbest bölgelerdeki yatırıma da teşvik geliyor PDF Yazdır e-Posta
19 Mart 2013
Image

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, serbest bölgelerde yapılan yatırımlara da diğer bölgelerdeki teşviklerin uygulanmasıyla ilgili bir program başlatacaklarını açıkladı.

Babacan, bu konuyla ilgili yasa tasarısının son haline geldiğini, yakında TBMM’ye sevk edileceğini söyledi. Cidde Ekonomik Forumu’na katılmak için Suudi Arabistan’da bulunan Babacan, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. “Teşvik uygulaması beklentileri karşıladı mı?” sorusuna Babacan, yatırım teşvik programının açıklanmasının ardından 9 ay geçtiğini, başvuruların iyi sayılabileceğini, çok sayıda kuruluşun teşvik belgesi için başvurduğunu belirtti. Özellikle stratejik yatırımlar konusunda önümüzdeki dönemde daha çok başvuru olmasını beklediklerini vurgulayan Babacan, “Stratejik yatırımlarla ilgili başvurular henüz arzu ettiğimiz sayıya ulaşmadı ama önümüzdeki dönemde bunun artmasını bekliyoruz.” dedi. Cidde Ekonomik Forumu’nun artık uluslararası görünürlüğü olan bir organizasyon olduğunu da ifade eden Babacan, şunları kaydetti: “Bu yılki gündemde konut piyasası var. Özellikle Türkiye’nin ekonomide elde ettiği başarılara ciddi bir ilgi var. Bunun nasıl ve niçinini merak ediyorlar. ‘Türkiye nerede, neyi doğru yaptı da böyle bir olumlu sonucu elde etti?’ sorusuyla sık sık karşılaşıyoruz. Ekonomiyle ilgili yaptıklarımız çok dikkat çekiyor. Çok ciddi takdir var, bir gıpta var. Umarız bu gıpta bir kıskançlık noktasına doğru gitmez. Ama biz de mümkün olduğunca kendi yaptıklarımızı anlatıyor, paylaşıyoruz.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_serbest-bolgelerdeki-yatirima-da-tesvik-geliyor_2066896.html

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.