Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yeni varlık barışı yolda PDF Yazdır e-Posta
17 Nisan 2013
http://www.dunya.com/d/news/42353.jpg

Başbakan Yardımcısı Babacan, "O zaman yeni bir Varlık Barışı mı söz konusu?" şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti: "Evet. Maiye Bakanlığı ile bu konuyu görüşüyoruz. Yeniden Varlık Barışı benzeri bir uygulamayı düşünebiliriz.  İlkini çıkardığımızda dünyada kriz vardı.

Türkiye bugünkü kadar öne çıkmamıştı. Bu dönemde 'Varlık Barışı' daha etkili olabilir. Türkiye'de 10-11 yıldır siyasi ve ekonomik istikrar ortamı yaşanıyor. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, bu istikrarı imrenerek izliyor."

Babacan, bir başka soru üzerine, yargı ve eğitim başta olmak üzere önemli reformlar gerçekleştirilirse  orta gelir tuzağına düşülmeyeceğini söyledi. Babacan, " Yaptığımız hesaplamalar 2015'te kişi başı gelirimizin 12 bin 500 doları aşabileceğini gösteriyor. Böylece Türkiye o tarihte 'zengin ülkeler' ligine yükselebiliyor.  Ortalama yüzde 4-5 büyümeyle milli gelirimizin 2 trilyon dolara, kişi başına gelirimizin 25 bin dolara çıkması hiç de zor görünmüyor" diye konuştu.

Uzun vadede Türk Lirasının güçleneceğini belirten Babacan,  "Türkiye 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilir mi?" sorusuna ise "Şu anda bizim önümüzde bulunan 5-6 ülkenin performansına bağlı. Hedeflediğimiz tarihte ilk 10 ekonomi arasına girmemiz o kadar kolay olmayabilir" karşılığını verdi.

http://www.dunya.com/yeni-varlik-barisi-yolda--188866h.htm

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.