Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Noter işlemlerinde e-posta dönemi PDF Yazdır e-Posta
18 Nisan 2013
http://cdncms.zaman.com.tr/2013/04/18/noter.jpg

Türkiye Noterler Birliği tarafından uygulanmaya başlayacak kayıtlı elektronik posta sistemi ile vatandaşlar notere giderek yapabilecekleri birçok işlemi e-posta atarak gerçekleştirebilecek.

Bu yöntemle zamandan tasarruf edecek olan vatandaş elektrik, su, doğalgaz aboneliği gibi işlemlerini de ilgili kuruma e-mail atarak yapabilecek. Türkiye’de faliyet gösteren 1.700 noterin bağlı olduğu Türkiye Noterler Birliği, geliştirdiği kayıtlı elektronik posta (KEP) ile noterlerde yapılması gereken birçok işlemi internet ortamına taşıyor. KEP ile ihtar, ihbar, başvuru, dilekçe, sözleşme feshi, ihale, teklif, sözleşme paylaşımı gibi işlemlerin elektronik ortamda yapılabileceğini söyleyen Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, bu sayede elektrik, su, telefon ve doğalgaz gibi aboneliklerin internet üzerinden e-posta yoluyla yapılabileceğini kaydetti.

    Her geçen gün dijitalleşen dünyada kamu hizmeti veren kurumların zamanın gerisinde kalma lüksü olmadığını belirten Tutar, “KEP ile iş hayatımızdaki bildirime ve kayıt altına almaya dayalı birçok iş süreci farklı şekillerde yapılabiliyor olacak. Hepsi olmasa bile belli başlı yasal bildirimlerinizi KEP üzerinden yapabiliyor olmamız, öncelikle hem özel sektör hem de kamu bürokrasisinin daha hızlı işlemesini sağlayacak. Bildirim süreleri kısalırken, anlaşmazlık olabilecek konulardan daha hızlı haberdar olunmasını ve daha hızlı çözüme kavuşmasını sağlayacak. Yasal iş süreçleri, teknolojinin hızına ayak uyduracak.” diye konuştu.

    2009 yılında ikinci el otomobil satış tescilinin internet üzerinden e-devlet kapsamında yapılmaya başladığını hatırlatan Yunus Tutar, teknoloji sayesinde insanların önceden 10 gün süren bu işlemi artık 15 dakikada yapabildiğini söyledi. Tutar, araç tescil sayısının 3 yılda 1 milyon 300 binden,  4 milyon 700 bine ulaştığını da belirtti.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_noter-islemlerinde-e-posta-donemi_2079613.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.