Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İşverenlerin Bulundurduğu Tıbbi Malzeme ve İlaçlar Ne Zaman Kullanılacak? PDF Yazdır e-Posta
13 Mayıs 2013
Image

         1- Ortak sağlık ve güvenlik birimleri, organize sanayi bölgelerinin içinde yaygın olarak ya da bir iki il hariç hiç kurulmadığından daha çok sanayi bölgelerinden uzak mücavir alan sınırları içerisinde genellikle de büyük plaza ve alışveriş merkezleri gibi işyerlerinde kurulmuş durumdadır. Hasta ya da sağlıklı işçiler bahsi geçen bu merkezlere gelemeyeceklerine göre 29.12.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği”nin ekinde bulunan malzeme listesi hayat bulmadığından yönetmelik değişikliğine gidilip bu ek kaldırılmalıdır.

         2- Zaten tıbbi malzeme ve ilaçların tamamına yakını yurt dışından ithal edildiği için böylece israfa gerek kalmayacak ve milli ekonomiye katkıda bulunulacaktır.

         3- Kurulacak ortak sağlık ve güvenlik birimleri böylece hem ilave bir masraf yapmayacak hem de ülkemizi tıbbi cih az mezarlığından kurtaracaktır.

         4- Halen 500 dolayında ortak sağlık ve güvenlik birimi faaliyet göstermekte, bu sayı önümüzdeki yıllarda 2000 ve üzerinde olabilecektir. Piyasa koşullarına göre her bir ortak sağlık ve güvenlik biriminin yetki alabilmek için tıbbi malzemeye ayırdığı para ortalama 8.500 TL olduğu varsayıldığında ve bunu 2000 işveren için düşündüğünüzde yaklaşık 17.000.000 TL ülke ekonomisine artı yük getirmekte ve bu malzemeler asla kullanılmamaktadır.

         5- Tıbbi malzeme ve ilaçların ülkemizde imal edilmediği de göz önüne alındığında yapılacak bu yönetmelik değişikliği ile söz konusu paralar işverenlerin dolayısı ile de ülkenin kasasında artı değer olarak kalacaktır. Adnan AĞIR* Yaklaşım / Mayıs 2013 / Sayı: 245

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.