Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
800 müfettiş kayıtdışına karşı üç ilde denetimde (28.02.08) PDF Yazdır e-Posta
28 Şubat 2008

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 800 müfettişin Türkiye'nin önemli üç ilinde pazartesi gününden bu yana denetimlerini sürdürdüğünü söyledi. Denetimler İstanbul, İzmit ve Sakarya'yı kapsıyor.

Bakan Çelik dün Ankara Sanayi Odası'nın Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki toplantısına katıldı. İşyerlerine yönelik denetimlere ilişkin Çelik, "Şu anda 800 müfettiş Türkiye'nin önemli üç ilinde pazartesi gününden itibaren denetimlerini sürdürüyor. Özellikle tescilsiz işyerleriyle ilgili çalışmalar yürütüyorlar. Bu arada kayıtdışılıkla ilgili tespitlerde bulunuyorlar. 800 müfettişimiz ikişerli 400 grupta 3 ilde 15 günlük çalışma yapacak" diye konuştu.

Çelik, İstanbul'da 615 işyerini kapsayan denetimlerle ilgili bazı bulgulara ulaştıklarını, ancak bunu yeterli görmediklerini belirtti. Çelik, halen süren büyük denetimin neticelerini daha sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

Çelik, Davutpaşa'daki patlamaya ilişkin incelemeye yönelik de "Burada vatandaşın yanlış ve yalan beyanı hem kendisi hem de yüzlerce kişinin hayatıyla oynanmasına yol açmıştır. Kendisi plastik oyuncak işiyle uğraştığını beyan ediyor. Oysa patlayıcı ve parlayıcı işler yapıyor" dedi.

Bakan Çelik, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde yapılan eylemi de eleştirerek "Çözüm için bütün kapıların açık olduğunu söylüyor ve bu çalışmaları yapıyorsak buna rağmen hâlâ orada ne eylemi yapıyorsunuz?" dedi.

Limter-İş Sendikası'nın yetkili sendika olmadığını söyleyen Çelik, "Dün (salı) itibariyle 2 işyerine daha durdurma verildi. Denetimler devam ediyor. Belki durdurmayı yeterli görmeyeceğiz, kapatma cezası getirilecekler de olabilir. Bu kadar yoğun ilgiye rağmen, yapılması gerekenler yapılırken ideolojik bir şeyin peşindeyseniz onu da sizlere havale ediyorum. Kaldı ki bahsettiğim arkadaşlar gerçek sendika değil. Yatıyoruz Tuzla, kalkıyoruz Tuzla... Yapılması gerekeni yapmada bir katkıları varsa buyursunlar" diye konuştu.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=91310