Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kadınlar 7.5 saatten fazla çalışamayacak PDF Yazdır e-Posta
24 Temmuz 2013
Image

Kadınlar işyerlerinin gece postalarında her ne şekilde olursa olsun 7.5 saatten fazla çalıştırılamayacak. Gebe kadınlar doğuma kadar, emziren kadınlar ise 1 yıl süreyle gece çalıştırılmaları yasak olacak.

Kadınların işyerlerinin gece postalarında çalışma koşullarının düzenleyen yönetmelik yenilenerek Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, belediye sınırları dışındaki her türlü işyeri işverenleri ile belediye sınırları içinde olmakla beraber, posta değişim saatlerinde toplu taşıma araçları ile gidip gelme zorluğu bulunan işyeri işverenleri, gece postalarında çalıştıracakları kadın çalışanları, sağlayacakları uygun araçlarla ikametgâhlarına en yakın merkezden, işyerine götürüp getirmekle yükümlü olacak.

Kadın çalışanın kocası da işin postalar halinde yürütüldüğü aynı veya ayrı bir işyerinde çalışıyor ise kadın çalışanın isteği üzerine, gece çalıştırılması, kocasının çalıştığı gece postasına rastlamayacak şekilde düzenlenecek.

http://www.dunya.com/kadinlar-75-saatten-fazla-calisamayacak-198637h.htm

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.