Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği PDF Yazdır e-Posta
24 Temmuz 2013
Image

Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği 24.07.2013 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmiştir

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayandırılarak ve Avrupa Birliği’nin 29/5/1990 tarihli ve 90/269/EEC sayılı Konsey Direktifine paralel olarak hazırlanan Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği, 24 Temmuz 2013 tarih ve 28717 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

İlgili Yönetmelik’te elle taşıma işinin, yükle ilgili risk faktörlerinin ve bireysel risk faktörlerinin tanımlamaları yapılmış ve işverenin yükümlülükleri düzenlenmiştir.

Söz konusu Yönetmelikte;

1- Elle taşıma işi

2- Genel yükümlülük

3-İşin ve işin yapıldığı yerin organizasyonu

4-Bireysel risk faktörleri

5-Çalışanların bilgilendirilmesi ve eğitimi

6-Çalışanların görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması

7- Yükün özellikleri

8-Fiziksel güç gereksinimleri

9-Çalışma ortamının özellikleri

10-İşin gerekleri

ile ilgili hususlar yer almaktadır. pwc

Yönetmelik metnine ve eklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.