Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Çalışanların Gürültü İle İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik PDF Yazdır e-Posta
03 Ağustos 2013
Image

Çalışanların Gürültü İle İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik 28.07.2013 tarihli ve 28721 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

6331 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine ve 9/1/1985 tarihli ve 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna dayanılarak ve 6/2/2003 tarihli ve 2003/10/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Direktifine paralel olarak hazırlanan Çalışanların Gürültü İle İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik, 28 Temmuz 2013 tarih ve 28721 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır.

Bu Yönetmelik, 21/12/2003 tarihli ve 25325 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Gürültü Yönetmeliği yürürlükten kaldırırarak, 28/7/2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerini kapsamaktadır ve çalışanların gürültüye maruz kalmaları sonucu oluşabilecek sağlık ve güvenlik risklerinden, özellikle işitme ile ilgili risklerden korunmaları için asgari gereklilikleri belirlemektedir.

Yönetmeliğe göre işveren, çalışanların maruz kaldığı gürültü düzeyini işyerinde gerçekleştirilen risk değerlendirmesinde ele alır ve risk değerlendirmesi sonuçlarına göre gereken durumlarda gürültü ölçümleri yaptırarak maruziyeti belirler.

Yeterli ölçümle tespit edilen haftalık gürültü maruziyet düzeyi 87 dB (A) maruziyet sınır değerini aşamaz.

Maruziyet sınır değerleri uygulanırken çalışanların maruziyetinin tespitinde, çalışanın kullandığı kişisel kulak koruyucu donanımların koruyucu etkisi de dikkate alınır.

Söz konusu Yönetmelikte;

- Maruziyet eylem değerleri ve maruziyet sınır değerleri

- Maruziyetin belirlenmesi

- Risklerin değerlendirilmesi

- Maruziyetin önlenmesi ve azaltılması

- Kişisel korunma

- Maruziyetin sınırlandırılması

- Çalışanların bilgilendirilmesi ve eğitimi

- Çalışanların görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması

- Sağlık gözetimi

ile ilgili hususlar yer almaktadır. pwc

Yönetmelik metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.