Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Çalışanların Titreşimle İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik PDF Yazdır e-Posta
22 Ağustos 2013
Image

6331 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine dayanılarak ve 25/6/2002 tarihli ve 2002/44/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Direktiflerine paralel olarak hazırlanan Çalışanların Titreşimle İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik, 22 Ağustos 2013 tarih ve 28743 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Bu Yönetmelik, 23/12/2003 tarihli ve 25325 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Titreşim Yönetmeliği yürürlükten kaldırarak 22 Ağustos 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yönetmeliğin amacı, çalışanların mekanik titreşime maruz kalmaları sonucu oluşabilecek sağlık ve güvenlik risklerinden korunmalarını sağlamak için asgari gereklilikleri belirlemektir.

Yönetmeliğe göre işverenin, maruziyetin belirlenmesi, risk değerlendirilmesi, maruziyetin önlenmesi veya azaltılması, maruziyetin sınırlandırılması, çalışanların bilgilendirilmesi ve eğitimi, çalışanların görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması gibi yükümlülükleri bulunmaktadır.

Söz konusu Yönetmelikte, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar hususlarının yanı sıra;

- Maruziyet sınır değerleri ve maruziyet eylem değerleri

- Maruziyetin belirlenmesi

- Risk değerlendirmesi

- Maruziyetin önlenmesi veya azaltılması

- Maruziyetin sınırlandırılması

- Çalışanların bilgilendirilmesi ve eğitimi

- Çalışanların görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması

- Sağlık gözetimi

- Özel koşullar

ile ilgili hususlar yer almaktadır. pwc

 

Yönetmelik metnine ve eklerine aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.