Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Balıkçı Gemilerinde Yapılan Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik PDF Yazdır e-Posta
20 Ağustos 2013
Image

Balıkçı Gemilerinde Yapılan Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik 20.08.2013 tarihli ve 28741 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bilindiği üzere, 6331 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak ve 23/11/1993 tarihli ve 93/103/EC sayılı Avrupa Birliği Direktifine paralel olarak hazırlanan Balıkçı Gemilerinde Yapılan Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik, 20 Ağustos 2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yayım tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bu Yönetmelik, 27/11/2004 tarihli ve 25653 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Balıkçı Gemilerinde Yapılan Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmeliği yürürlükten kaldırmıştır.

Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren balıkçı gemilerinde yapılan işleri kapsamakla birlikte balıkçı gemilerinde yapılan işlerde çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunması için alınması gereken önlemleri belirlemektir.

Söz konusu Yönetmelikte;

- Genel yükümlülükler

- Yeni balıkçı gemileri

- Büyük onarım, dönüşüm ve değişiklikler

- Ekipman ve bakım

- Çalışanların bilgilendirilmesi

- Çalışanların eğitimi

- Gemiyi sevk ve idare edecek kişilerin özel eğitimi

- Çalışanların görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması

ile ilgili hususlar yer almaktadır.

Yönetmelik metnine ve eklerine aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.