Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Karşılık ayırma yükümlülüğünde leasing şirketlerine kolaylık (06.03.08) PDF Yazdır e-Posta
06 Mart 2008

Finansman şirketlerinin alacakları için belli oranda karşılık ayırmak zorunda oldukları gecikme süreleri, finansal kiralama (leasing) şirketleri için uzatılarak yeniden belirlendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman Şirketlerince Alacakları İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğde yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Finansman şirketlerinin, anapara, faiz veya her ikisinin tahsili vadesinden veya ödenmesi gereken tarihlerden itibaren 90 günden fazla geciken ancak 180 günü geçmeyen alacakların en az yüzde 20’si oranında karşılık ayırmasını düzenleyen maddede, söz konusu sürelerin leasing şirketleri için 150-240 gün arası olarak esas alınması yönünde değişiklik yapıldı.

Yüzde 50 karşılık ayrılmasını gerektiren 180 gün-bir yıl arasındaki gecikme sürelerinin de leasing şirketleri için 240 gün-bir yıl olarak esas alınması düzenlendi.

 

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=8387604