Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Zirai Ürün alımı yapan firmalar için Tevkifat Primi konusunda SGK’ dan önemli duyuru ! PDF Yazdır e-Posta
23 Ekim 2013
Image

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 
Çukurova Sosyal Güvenlik Merkezi

DUYURUSU

Tarımsal Faaliyette Bulunanların Prim Borçlarının, Sattıkları Tarımsal Ürün Bedellerinden kesinti yapılmak suretiyle tahsil edilmesine dair tebliğ, tebliğ hükümlerinin uygulanması ve kesinti bildirim listelerinin 01.10.2013 tarihinden itibaren kurum internet sitesinin e-SGK bölümünde yer alan e-Kesinti linki aracılığı ile programa bağlanılarak gerçekleştirileceği bildirilmişti.

Ancak, e-Kesinti bilgisayar programı hakkında uygulamanın pekiştirilmesi ve kesinti sorumlularının iş ve işlemler hakkında daha fazla bilgilendirilmesi amacıyla, yapılan ikili bildirim uygulamasının 3 ay daha uzatılması ve e-Kesinti bilgisayar programının 2014/Ocak döneminden itibaren zorunlu hale getirilmesi, Genel Müdürlüğümüz’ ün 2013/57 sayılı e-Postası ile uygun görülmüştür.

2014/Ocak ayından itibaren zorunlu hale getirilen, e-Kesinti programı kapsamında “Zirai Ürün Alımı Yapan” gerçek ve tüzel kişilerin “Muhtasar Beyannamesini” verdikleri Vergi Dairesinin bağlı olduğu İl’deki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkezine müracaat ederek Tarımsal Kesinti Programı için “Kullanıcı Kodu ve Geçici Kullanım Şifresi” talebinde bulunmaları ve şifre alımını 01.01.2014 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.