Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Hurda indirimi ilgi görmedi, 35 yaş üstü kamyonlara vergi affı geliyor (07.03.08) PDF Yazdır e-Posta
07 Mart 2008

Ulaştırma Bakanlığı'nın, 35 yaş üstü kamyon, otobüs, tanker ve çekicilerin hurdaya ayrılması projesi beklenen ilgiyi görmedi.

 

Hurda kapsamındaki araçlara bakanlığın ödeyeceği miktarın araçların birikmiş Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve faizlerini ödemeye bile yetmemesi uygulamaya olan ilgiyi azalttı. Bunun üzerine harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı bürokratları vergi ve faizlerin affedilmesi konusunda Maliye Bakanlığı ile görüşmelere başladı. Maliye Bakanlığı'nın konuya olumlu yaklaştığı, iki taraf uzmanlarının konu üzerindeki teknik çalışmaları sürdürdükleri öğrenildi. Vergi affının TBMM gündeminde olan 'Amme alacakları' konusundaki düzenlemeye bir madde eklenmesiyle gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün, 1972 ve öncesi yıllarda trafiğe çıkan kamyon, otobüs, tanker ve çekicilerin trafikten çekilmesi için hazırladığı uygulama planı kapsamına kayıtlı 5 bin 981 araç giriyordu. Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı, 1 Mart'tan itibaren 1959-1961 model araçların hurdaya ayrılması işlemine de başlayacak. Hurdaya ayrılacak araçların kapsamının genişleyecek olması nedeniyle, hurdaya ayrılan taşıt sayısında da artış olabileceği hesaplanıyor. Ulaştırma Bakanlığı, karayollarında güvenliğin artırılması, rekabet şartlarının düzenlenmesi, nakliye piyasasında fiyat dengesinin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi hedefiyle başlatacağı uygulama için yaklaşık 300 milyon YTL kaynak ayırdı. Bu kaynak, hurdaya ayrılacak araç sahiplerine ödenecek. Bakanlık, araçların tonajlarına ve taşımacılık yetki belgesi olup olmamasına göre hurdaya çıkarılacak araçlara 2 bin 400 YTL ile 7 bin 500 YTL arasında ödeme yapacak.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=661365