Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Prim borcu banka kartıyla da ödenebiliyor PDF Yazdır e-Posta
07 Kasım 2013
http://cdncms.zaman.com.tr/2013/11/07/sgk.jpg

     Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ödemeler artık banka kartları ile de yapılabiliyor.

     SGK ile Bankalararası Kart Merkezi (BKM) işbirliği ile geçilen uygulama 4 Kasım 2013 tarihinde kullanıma açıldı. Buna göre, SGK web sayfasındaki Ziraat Bankası sanal POS uygulaması kapatılarak, belirlenen bankaların kredi kartları ve nakit kartları ile tahsilat yapılmaya başlandı. SGK, alacaklarını bugüne kadar kurumun web sayfasındaki Ziraat Bankası sanal POS uygulaması üzerinden gerçekleştiriyordu. Kurumun Mali Otomasyon Sistemi MOSİP ve BKM işbirliği ile geliştirdiği yeni sistem 4 Kasım 2013 tarihinde uygulamaya girdi. Bu uygulamaya göre tahsilat işlemlerinde kredi kartı yanında banka nakit kartları da kullanılabiliyor.

    Uygulamanın açıldığı tarihten itibaren halen Ziraat Bankası üzerinden yürütülen uygulama kapatıldı. Yeni uygulamada her kredi kartı veya nakit kart yalnızca, kartı veren banka sistemi üzerinden kullanılabilecek. Belirlenen bankalar dışındaki bankalara ait kartlar, söz konusu tarihten itibaren yeni sisteme entegre oluncaya kadar tahsilat işlemlerinde kullanılmayacak. Uygulama kapsamında söz konusu kartlarla ödeme sırasında tahakkuk edecek komisyonlar, tamamen ilgili banka uygulaması olduğu için SGK’nın bir ilgisi bulunmayacak.

    4 Kasım 2013 itibarıyla sisteme dahil bankalar şöyle: “Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Akbank, İş Bankası, Finansbank ve Garanti Bankası.”

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_prim-borcu-banka-kartiyla-da-odenebiliyor_2163392.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.