Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Beş yabancı yatırımdan sadece biri yeni iş imkânı sundu (08.03.08) PDF Yazdır e-Posta
08 Mart 2008

İngiltere'de yayınlanan The Economist dergisi, son yıllarda Türkiye'ye adeta akan yabancı sermayenin sadece yüzde 20'sinin yeni yatırım olduğunu yazdı.

 

Derginin son sayısında 'Karışık sinyaller' başlığıyla verilen haberde Türkiye'ye yönelen yabancı sermaye akını masaya yatırıldı. Haberde, "2007'deki yeni doğrudan yabancı yatırımın sadece yüzde 20'si yeni istihdam meydana getirdi. Geri kalan, birleşme ve şirket alımları ile emlak alımlarından oluştu." denildi. Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz'ın açıklamalarına da yer veren The Economist, Başkan'ın 2008 için ümitli olduğunu ifade etti. Kanadalı araba parçası üreticisi Magna International'ın Türkiye'de 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığı, bunun da 4 bin kadar kişi için iş sağlayacağı belirtilen haberde Rusya'nın üçüncü büyük çelik üreticisi OAO Magnitogrorsk'un da birkaç milyar dolarlık çelik tesisi inşa etmek istediğine dikkat çekildi. İngiliz dergisi, artan yatırımlara rağmen yabancılara karşı engellerin belli ölçüde devam ettiğini öne sürdü. Dergiye konuşan bir 'Batılı finansçı' da "bürokrasinin en alt basamaklarında yabancılara karşı çok düşmanlık olduğu" iddiasına yer verdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=661746