Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sendika Ve Konfederasyonların Denetim Esasları Ve Tutacakları Defterler İle Toplu İş Sözleşmesi Sicili Hakkında Yönetmelik Yürürlüğe Girdi PDF Yazdır e-Posta
29 Kasım 2013
Image

Bilindiği üzere 18/10/2012 tarihli 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’na dayanarak hazırlanan ve Kanun kapsamına giren sendika ve konfederasyonlar için düzenlenen Sendika Ve Konfederasyonların Denetim Esasları Ve Tutacakları Defterler İle Toplu İş Sözleşmesi Sicili Hakkında Yönetmelik 26 Kasım 2013 tarihli ve 28833 saylı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

İlgili Yönetmelik ile sendika ve konfederasyonların iç denetimleri ve yeminli mali müşavirlik denetimlerini esas alan dış denetimlerinin esasları ve yükümlülükler belirlenmiş, bununla birlikte sendika ve konfederasyonların tutması gereken defter ve kayıtlar hüküm altına alınmış ayrıca toplu iş sözleşmesi sicilleri konusuna değinilmiştir.

Sendika ve konfederasyonların gelir ve giderlerine ilişkin mali denetimleri en geç iki yılda bir denetleme kurulunca belirlenecek yeminli mali müşavirlerce yapılır. Aynı yeminli mali müşavir arka arkaya en fazla iki defa mali denetim faaliyetinde bulunabilir. Bu denetimin yapılmış olması, denetleme kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.

Bağımsız denetim sözleşmesinin hazırlanarak denetim sürecinin başlatılması ve yeminli mali müşavirin her aşamadaki çalışmaları denetleme kurullarının gözetiminde gerçekleştirilir.

Söz konusu Yönetmelikte

- İç denetim Genel Esasları

- İdari Denetim

- Mali Denetim

- Dış Denetim

- Denetin raporları

- İlan

- İşlemlerde Usulsüzlük veya Yolsuzluk

- Defter ve Belgeler İçin Uygulanacak Esaslar

- İşlemlerin Kayıt Zamanı

- Gelir Makbuzları

- Sicillerin Tutulması

Başlıkları incelenmiştir.

Sendika Ve Konfederasyonların Denetim Esasları Ve Tutacakları Defterler İle Toplu İş Sözleşmesi Sicili Hakkında Yönetmelik yayım tarihi olan 26 Kasım 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

İlgili Yönetmelik metnine aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.