Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
E-kitapta vergi müjdesi PDF Yazdır e-Posta
03 Aralık 2013
http://cdncms.zaman.com.tr/2013/12/03/e-kitap.jpg

E-kitap, e-gazete ve e-dergide KDV indirimi uygulaması başladı. E-kitapta basılı kitap vergi oranlarıyla eşitlenerek yüzde 8’e inen vergi oranı e-dergi ve e-gazetede ise yüzde 1 olarak uygulanacak.

YAYFED Başkanı ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat, elektronik yayınlardaki KDV oranlarının düşürülmesi çalışmalarının başarıya ulaştığını belirtti. KDV oranlarının e-kitapta yüzde 8 e-dergi ve e-gazetede yüzde 1 olarak uygulanacağını belirten Murat, bunun bugüne kadar yüzde 18 olduğuna dikkat çekti. KDV oranlarındaki düzenleme 1 Aralık itibarıyla Resmi Gazete’de yayınlandı ve 2 Aralık tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. YAYFED Başkanı Bayram Murat konuyla ilgili şunları söyledi: “Gelişen teknoloji ile birlikte okurlardan elektronik yayınlara yoğun bir talep geliyor ve pazar büyüyor. Bu büyüme ile birlikte okurlardan e-yayınlara gelen KDV oranı şikayetleri üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelere başladık. Bu çalışmalar sonucu olarak e- kitap, e-gazete ve e-dergi KDV oranları yeniden düzenlendi.” Bayram Murat, söz konusu gelişmeyi özellikle Fatih projesi ile birlikte yaygınlaşacak olan e-okurlar için çok önemli bir adım olarak nitelendirdi.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_e-kitapta-vergi-mujdesi_2176604.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti. / www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.