Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İş sağlığı ve güvenliğinde yeni dönem başlıyor PDF Yazdır e-Posta
02 Ocak 2014
Image

Türkiye, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeni bir döneme daha giriyor. İş sağlığı ve güvenliğinin kapsamı yarından itibaren daha da genişliyor.

Artık 50’den az çalışanı olan ‘tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ sınıfta yer alan iş yerleri de dünden itibaren işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunda. Yeni dönem ile birlikte işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlarına yoğun bir talep olması bekleniyor. Bugün itibarıyla A, B ve C sınıfı belge ile yetkilendirilmiş iş güvenliği uzmanı sayısı 35 bin civarında. Bu rakamın 33 bin 400’ünü C sınıfı, 950’sini A sınıfı ve 650’sini de B sınıfı iş güvenliği uzmanı oluşturuyor. İş güvenliği uzmanının yanında yine işyerlerinde görev alacak işyeri hekimi sayısı da bugün itibarıyla 16 bin 300 dolaylarını buldu. Yaklaşık 35 bin civarlarında olan iş güvenliği uzmanı sayısının 50 bini bulması hedefleniyor.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_is-sagligi-ve-guvenliginde-yeni-donem-basliyor_2190923.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti. / www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.