Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İstihdam paketi, İş Kanunu'na dönüştü PDF Yazdır e-Posta
11 Mart 2008

Image

Sadece istihdam artışının teşviki için 20 maddelik düzenleme olması öngörülen yasa taslağı,                        50 maddelik taslağa dönüştü. Taslakta 5 puanlık indirim de var

İş dünyasının sabırsızlıkla beklediği "İstihdam Paketi" Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Başlangıçta sadece istihdam artışının teşviki için 20 maddelik bir düzenleme olarak öngörülen yasa taslağı, kıdem tazminatı, taşeronlaşma ve mesleki eğitim teşviki gibi unsurlarla 50 maddelik taslağa dönüştü.

* Sigorta primlerinde 5 puan indirim

Prim indirimi "teşvik" kapsamına alındı. Kayıtdışı işçi çalıştıranlar 1 yıl süreyle destekten yararlanamayacak. Yürürlük tarihi belirsiz.

* Kıdem tazminatı için özel fon

Bireysel emeklilik sistemi benimsendi. Kıdem tazminatı bireysel bir emeklilik yatırım fonu olarak işleyecek. İşveren payının yüzde 3 olması bekleniyor.

* Meslek liseli çalıştırana teşvik

18–29 yaş aralığındaki meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunlarını istihdam eden işverenin sigorta payını değişik oranlarda Hazine üstlenecek.

* İflas eden şirkete maaş fonu

Konkordato ilan eden, iflas ya da iflasının ertelenmesini isteyen şirketlerde maaşlar, İşsizlik Sigortası Fonu kapsamında oluşturulacak Ücret Garanti Fonu'ndan karşılanacak.

* Hükümlü çalıştırma zorunluluğu yok

Eski hükümlü ve terör mağduru çalıştırma zorunluluğunu kaldırıyor. 50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerleri, yüzde 3 oranında özürlü çalıştırmaya devam edecek

http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.asp?id=3485&cDate=