Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Emekli aylığında alt sınır 532 YTL'den 213'e düşecek PDF Yazdır e-Posta
13 Mart 2008

Image

Sosyal güvenlik yasa tasarısı, çalışan ve emekliler için önemli sürprizleri barındırıyor. Emekli aylığında bugün 532 YTL olan alt sınır, tasarı bu haliyle yasalaşırsa asgari ücretin yüzde 35'ine (213 YTL) çekilecek..

 

 

"Türk-İş'ten 5 konu geldi 4'ünde anlaştık gibi"

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş ile yaptıkları son değerlendirmede 5 ana konunun önlerine geldiğini belirterek, "Bunun hemen hemen 4'ünde anlaştık gibi... Bir sorun yok'' dedi. Bakanlıkta soruları yanıtlayan Çelik, sendikalarla görüşmelerinin süreceğini, "5 konudan birinde psikolojik bir sorun var. Yani kademeli prim gün sayısıyla ilgili. Bence yasa iyi irdelenirse, prim gün sayısının ne anlam ifade ettiği çok daha iyi ortaya çıkar'' dedi. Çelik, Emek Platformu'nun eylemlerine ilişkin olarak "Ne diye yavaşlatıyor, neyi öğrendik de neyin karşısına çıkıyor?'' diye konuştu.

'İnsan biraz destekli atar'

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, da reformu eleştiren sendikalara şu sözlerde tepki gösterdi: "Ya bir kere insanın yüzü kızarır, biraz utanır, atarken de biraz destekli atar. Askerde bize yatarak destekli atışı öğretmişlerdi. Bunların hiçbir desteği de yok. Öyle bir atıyorlar ki, 'Efendim bu sistem maaşları yarıya indirecekmiş.' Kazanılmış hakkın geriye gitmesi mümkün mü? Muz cumhuriyetinde bile olmaz."

http://www.sabah.com.tr/haber,03205AFA007D4D88B6FF41DD36EABB92.html