Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Erdal Aydın - 'İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı sendikalara üye olabilir mi?' (14.03.08) PDF Yazdır e-Posta
14 Mart 2008

 

"İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları'nın 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri uyarınca kamu görevlileri sendikalarına üye olmaları mümkün müdür?"
* 25 Haziran 2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun "Sendika üyesi olamayacaklar" başlıklı 15'inci maddesinin (c) bendine göre, "bu kanun kapsamın da bulunan kurum ve kuruluşların müsteşarları, başkanları, genel müdürleri, daire başkanları ve bunların yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, merkez teşkilatının denetim birimleri yöneticileri ve kurul başkanları, hukuk müşavirleri, bölge, il ve ilçe teşkilatının en üst amirleri ile bunlara eşit veya daha üst düzeyde olan kamu görevlileri, 100 ve daha fazla kamu görevlisinin çalıştığı işyerlerinin en üst amirleri ile yardımcıları, belediye başkanları ve yardımcılarının, bu kanuna göre kurulan sendikalara üye olamayacakları ve sendika kuramayacakları" hükme bağlanmıştır. Söz konusu hüküm çerçevesinde, taşra teşkilatı il kuruluşlarının en üst amirleri ile yardımcılarının kamu görevlileri sen dikalarına üye olmaları mümkün değildir.

Hastane çalışanları yediği yemeğin parasını ödeyecek

Maliye Bakanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen 11 Mart 2008 tarihli yazıya göre, hastana çalışanları yediği yemeğin parasını ödeyecek. Söz konusu yazıda, "Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği kapsamında bulunan personelin yataklı tedavi kurumlarında hastalar için kurulmuş bulunan yemek servislerinden yemek maliyetinin yarısından az olmamak kaydıyla yiyecek yardımına ilişkin (1) sıra No.'lu 2008 Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği'nde yer alan esaslar çerçevesinde bedel ödemeleri kaydıyla yararlanmalarının mümkün bulunduğu belirtilmektedir.

Kamuda iş olanakları

* SEAŞ Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne daimi statüde işçi alınacaktır. Endüstri meslek lisesi, çok programlı lise ve Anadolu meslek liselerinin metal işleri, elektronik, elektrik bölümü mezunları ile dozer operatörü ve vinç operatörü belgeli lise ve dengi okul mezunları başvurabileceklerdir. İlgilenenler, 25 Mart 2008 tarihine kadar Türkiye İş Kurumu İl/Şube Müdürlükleri'ne şahsen müracaat edebilecekleri gibi, www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden de başvuru yapabileceklerdir.

* Isparta İl özel İdaresi'ne elektirik mühendisi ve mimar unvanında eski hükümlü alınacaktır. İlgilenen adayların 18 Mart 2008 tarihine kadar bulundukları yerdeki İl veya Şube Müdürlükleri'ne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

http://www.takvim.com.tr/yaz1704-3140-128.html