Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Faaliyet dışına çıkanı kapatacak (24.03.08) PDF Yazdır e-Posta
24 Mart 2008

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kurumca arka arkaya iki defa yapılan denetimlerde ana faaliyet konuları dışında faaliyette bulunan şirketlerin faaliyet iznini iptal edecek.

 

BDDK'nın, "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yapılan değişiklikle şirketlerin yapamayacakları iş ve eylemlerin dışında bulunanlara veya adres değişikliğini süresi içerisinde kuruma bildirmeyen, yapılan tebligata karşın adresinde bulunamayan, faaliyetlerine bir yıl süre ile kesintisiz ara veren şirketlerin faaliyet izni kurulca iptal edilecek. Kurul ayrıca kurumca arka arkaya iki defa yapılan denetimlerde ana faaliyet konuları dışında faaliyette bulunan şirketlerin de faaliyet izninin iptal edilmesini uygun buldu.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=668427