Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SGK Genelgesi 2015/01 (Borçların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin SGK Genelgesi Yayımlandı) PDF Yazdır e-Posta
07 Ocak 2015
Image

6552 sayılı Kanun’la 5510 sayılı Kanun’a ilave edilen Geçici 60’ıncı Madde’ de öngörülen prim ve diğer alacakların yeniden yapılandırılarak peşin veya taksitler halinde ödenmesine ilişkin borçlularca ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerince / Sosyal Güvenlik Merkezlerince yapılacak işlemler 25.09.2014 tarih ve 2014/26 sayılı Genelge’ de açıklanmıştır. Ancak; uygulamada yaşanan sorunlar nedeniyle ve 30.11.2014 tarih ve  29191 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 2014/7016 sayılı Karar’ın 1. Maddesi’nin Birinci Fıkrası ile Geçici 60’ıncı Madde’ de yer alan başvuru süresi ve ilk taksit ödeme süresi 5510 sayılı Kanun’un 60’ıncı Maddesi’nin Birinci Fıkrası’ nın (g) Bendi kapsamındaki genel sağlık sigortalıları hariç olmak üzere bir ay süreyle uzatıldığından 2015/1 sayılı bu Genelge konuyla ilgili açıklama yapmak amacıyla yayımlanmıştır.

 

2015/1 sayılı söz konusu Genelge özellikle aşağıdaki konularla ilgili açıklamaları içermektedir:

  • Özel bina ve ihale konusu işlere ilişkin fark işçilikten kaynaklanan prim borçlarının yapılandırılması,
  • 6552 sayılı Kanun’un yayımlandığı tarihten sonra yapılan ödemelerin mahsubu,
  • Genel Sağlık Sigortalılarının tescil işlemleri
  • İhalelere katılabilmek ve hakediş ödemelerine esas yazıların düzenlenmesi

Genelge’nin tamamını bültenimiz ekinde bulabilirsiniz.

 

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.