Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Çağlayan: Teşvikler tümüyle durdurulmadı (04.04.08) PDF Yazdır e-Posta
04 Nisan 2008

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 5084 kapsamındaki teşviklerin tümüyle durdurulmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Bedelsiz arsa tahsisi ve vergi destekleri devam ediyor” dedi.

Bakan Çağlayan, bu açıklamayı, Danıştay 10. Dairesi’nin aldığı karar çerçevesinde ‘İl Teşviklerinin Durdurulduğu’ yönündeki haberlerle ilgili olarak yaptı.

Çağlayan, “Bedelsiz arsa ve vergi destekleri uygulanmaya devam ediyor. Sigorta işveren primi desteği ve enerji desteğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi” dedi.

Yeni düzenleme yolda

Teşviklerin tümüyle durdurulmasının söz konusu olmadığını bildiren Bakan Çağlayan, şöyle devam etti:

“Danıştay, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta primi işveren hissesi teşvikiyle ilgili genelgeyi ve Hazine Müsteşarlığı’nın da enerji desteğiyle ilgili tebliği çıkarırken, usul ve esasları Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın görüşlerini almadan belirlediği yönünde yapılan başvuru üzerine usul (şekil) yönünden yürütmeyi durdurmuştur.

Teşviklerin tümüyle durdurulması söz konusu değil. Bedelsiz arsa tahsisi ve vergi destekleri devam etmekte. Kararla, 49 il ve iki ilçede mevcut işletmelerin sadece sigorta primi işveren hissesi ve enerji desteği uygulamasında kısa süreli bir gecikme ortaya çıkabilecek olup, ilgili kurumların yazılı görüşleri doğrultusunda en kısa sürede yeni düzenleme yapılacak ve uygulama aksamadan devam ettirilecektir.”

 

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=ekonomi&ArticleID=512970&Date=04.04.2008&ver=08