Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'Kredi derecelendirme kuruluşlarını da değerlendirmek gerekiyor' (05.04.08) PDF Yazdır e-Posta
05 Nisan 2008

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, SSK primi indirimi konusunda ters düşğü kabine arkadaşı Mehmet Şimşek'e kredi notu konusunda destek çıktı.

S&P'nin Türkiye'nin görünümünü negatife çevirmesini çok fazla önemsemeyen Çağlayan, "Dünyada çok fazla değerlendirme kuruluşu var. Değerlendirme kuruluşlarını da aslında ciddi şekilde değerlendirmek gerekir. Onun için bu noktada bu çok fazla önemli değil." dedi. 16 tarım satış kooperatifi başkanıyla bakanlıkta bir araya gelen Çağlayan, toplantının basına açık bölümünde gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yüksek çıkan enflasyon ile ilgili olarak, 'enflasyon hedefinde en ufak bir gevşeme, dönüş olmadığı' vurgusu yapan Çağlayan, çift haneli enflasyonu da 'yaşadığı toplumun düşmanı' olarak niteledi. Çağlayan, önemli olanın tek haneli enflasyonun kalıcı hale getirilmesi olduğunu söyledi.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=673642