Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'Sıfır BSMV' finansal kiralamalara yaradı (16.04.08) PDF Yazdır e-Posta
16 Nisan 2008

 

Kambiyo işlemlerinde, satış üzerinden alınan binde 1 oranındaki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV), mayıs ayından geçerli olmak üzere sıfırlandı. Bu değişimin, dövizle işlem yapan şirketlere katkı sağlayacağı belirtiliyor. Uzmanlar, kambiyo satışlarında "satış tutarı" üzerinden alınan BSMV'nin binde 1, bankalar arasında ise sıfır olduğunu belirterek, kararnameye göre, artık kambiyo satışlarında da verginin kaldırılmış olduğunu söyledi. Söz konusu verginin satış tutarı üzerinden alındığı için, Maliye Bakanlığı'nın bir miktar vergi kaybına uğramayı göze aldığını ifade eden uzmanlar, kararın döviz işlemi yapan KOBİ'ler, finansal kiralama şirketleri ile benzeri şirketlere destek sağlayacağını belirtiyor. Bu arada borsada finansal kiralama şirketlerinin hisseleri dün en fazla yükselen hisseler arasında yer aldı.

Finansal hizmetler endeksi dün günü yüzde 3,9 primle tamamladı. Finans Finansal Kiralama hisselerindeki yükseliş yüzde 16,9, Vakıf Finansal Kiralama'daki yüzde 5,5, İş Finansal Kiralama'daki yüzde 1,9, Yapı Kredi Finansal Kiralama'daki ise yüzde 1,3 oldu.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=94898&KTG_KOD=411