Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sözleşmeli avukat işletmelere yük getiriyor (20.04.08) PDF Yazdır e-Posta
20 Nisan 2008

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Avukatlık Kanunu'nun 35'inci maddesi uyarınca 250 bin YTL ve üzerinde esas sermayesi bulunan anonim şirketler ile üye sayısı yüz veya daha fazla olan yapı kooperatiflerinin sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğunun, firmalara ek yük getirdiğini bildirdi.

Yalçıntaş, yaptığı yazılııklamada, hukuk hizmetine ihtiyacı olan firmaların zaten buna karar vererek hareket edeceklerini, ancak getirilen bu zorunluluğun işletmeleri ve iş hayatını zor durumda bırakacağını belirtti. Yalçıntaş, "Kayıt dışı ekonomi ile mücadele sürerken, ekonomide yeni bir hareketlenme için firmaların üzerindeki yüklerin azaltılmasını tartışmamız gereken bir ortamda bu tür bir zorunluluğun, ekonominin kendi mantığı içinde çok doğru olmadığı artık anlaşılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu. Yalçıntaş, söz konusu kanun maddesinin değiştirilmesi için ilgili bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=679015