Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Enflasyon hedefi için bize inanın PDF Yazdır e-Posta
25 Nisan 2008

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomik birimlerin orta vadede enflasyon hedeflerine ulaşılması konusunda Merkez Bankası'nın kararlılığına inanmalarını ve bekleyişlerini buna göre oluşturmalarını istedi.

 

Merkez Bankası'nın olağan genel kurul toplantısında konuşan Yılmaz, kamudaki reformların tamamlanmasının fiyat istikrarı açısından hayati önem taşıdığını söyledi. Bu arada Merkez Bankası geçen yıl 261,4 milyon YTL kâr etti. Bankanın 2006 yılı kârı 3,146 milyar YTL olmuştu. Merkez Bankası Genel Kurulu'na sunulan yıllık rapora göre, bankanın faiz gelirleri geçen yıl 5,236 milyar YTL, faiz giderleri 4,611 milyar YTL; komisyon ve hizmet gelirleri 52,2 milyon YTL, komisyon ve hizmet giderleri ise 170,5 milyon YTL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde bankanın faiz dışı gelirleri 1,27 milyar YTL, faiz dışı giderleri ise 1,515 milyar YTL oldu.

 http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=681089