Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Radyoloji Ruhsatının Devrinde Uygulanacak KDV Oranı PDF Yazdır e-Posta
24 Nisan 2014

Başlık

Radyoloji Ruhsatının Devrinde Uygulanacak KDV Oranı

Tarih

24/04/2014

Sayı

39044742-KDV.28-1177

Kapsam

  T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü

 

 

 

 

Sayı

:

39044742-KDV.28-1177

24/04/2014

Konu

:

Radyoloji Ruhsatının Devrinde Uygulanacak KDV Oranı

 

         

 

            İlgide kayıtlı özelge talep formunuzun incelenmesinden, firmanızın sağlık kuruluşu olarak hizmet verdiği, sağlıkla ilgili makineler ve ruhsatlar aldığı, ortak sağlık birimi olduktan sonra firmanızın bazı sağlık makineleri ve ruhsatları satma ve devretme kararı aldığı belirtilerek sahip olduğunuz radyoloji ruhsatının devrinde uygulanacak KDV oranı hususunda Başkanlığımızdan görüş talep ettiğiniz anlaşılmaktadır.

            3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun 1/1 inci maddesinde, Türkiye'de ticari, sınai, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetlerin KDV'ye tabi olduğu hükme bağlanmıştır.

            KDV oranları, KDV Kanununun 28 inci maddesinin Bakanlar Kuruluna verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile, Kararname eki (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 8, listelerde yer alanlar hariç olmak üzere vergiye tabi işlemler için % 18 olarak tespit edilmiştir.

            Buna göre, 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu  Kararnamesine ekli (I) ve (II) sayılı listelerde yer almayan teslim ve hizmetlerde %18 KDV oranı uygulanacağından, kuruluşunuz tarafından radyoloji ruhsatının devrine ilişkin kesilecek faturada belirtilen bedel üzerinden  genel oranda (%18) KDV hesaplanması gerekmektedir.

          Bilgi edinilmesini rica ederim.

 

 

(*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.

(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.

(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.