Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İşsizlerin maaşına zam yapan yasa kabul edildi (03.05.08) PDF Yazdır e-Posta
03 Mayıs 2008

İstihdamı teşvik eden, bu yönde işverenin SSK priminde yüzde 5 indirim yapan ve işsizlere ödenen "işsizlik ödeneğini" yüzde 40 oranında artıran yasa tasarısı, komisyonda yapılan bazı değişiklik ve eklemelerle kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tasarının komisyonda görüşülmesine başlanırken tasarı hakkında bilgi verdi ve tasarının işsizliğin çözümüne yönelik olduğunu, bu düzenlemeyle birlikte işsizliğin giderek daha da azalacağını ifade etti. Türkiye'deki toplam işsiz sayısının 2 milyon 567 kişi, işsizlik oranının ise yüzde 11,3 olduğunu belirten Çelik, işsizliğin daha çok kentlerde ve genç yaş grubunda (15-24) yoğunlaştığını ifade etti. Bakan Çelik, geçen yıl itibarıyla 15-24 yaş grubunda işsizlik oranının yüzde 19,6 seviyesine çıktığının da altını çizdi. Düzenleme ile ayrıca özürlülere ait SSK işveren primlerinin Hazine tarafından ödenmesi de kabul ediliyor. Tasarının kısa sürede Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=684569