Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kıdem tazminatında mutabakat gerekli, aceleye getirmeyiz (08.05.08) PDF Yazdır e-Posta
08 Mayıs 2008

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunun üzerinde mutabakat sağlanması gereken önemli bir konu olduğunu belirterek, "Bu, günlerce tartışmamız gereken  bir konu olduğu için bir an önce çıkması gereken bir yasa içerisinde alelacele getirilmesini doğru bulmuyoruz. Sosyal taraflarla bu konuyu  konuşmamız gerekiyor" dedi.

Çelik, 22. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda dün düzenlenen toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, daha önce Davutpaşa' da bir iş yerinde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunduğunu hatırlatması ve Küçükçekmece'de patlama meydana gelen iş yerinin  incelediği iş yerlerinden biri olup olmadığını sorması üzerine Çelik, inceleme yaptığı iş yeri olup olmadığını bilemediğini belirtti. Çelik, büyükşehirlerin yüzde 60-70'inin kaçak ve çarpık yapılaşmayla karşı  karşıya olduğunu belirtti.

Kıdem Tazminatı yaz boyu tartışılacak

Çelik, Kıdem Tazminatı'nın istihdam paketinde yer almamasıyla ilgili bir  soruya da şu yanıtı verdi: "Kıdem tazminatı ile ilgili konu mutabakat sağlanması gereken önemli bir konu. Bu, günlerce  tartışmamız gereken bir konu olduğu için bir an önce çıkması gereken bir yasa içerisinde alelacele getirilmesini doğru bulmuyoruz. Sosyal taraflarla bu konuyu konuşmamız gerekiyor." Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemenin ne zaman yapılacağı sorusu üzerine, şunları söyledi: "Bu dönem içerisinde, 23. yasama yılının birinci yasama yılında, ilk döneminde çıkma şansı yok. Yaz döneminde oturup sosyal taraflarla enine boyuna değerlendirmemiz gereken bir konudur."

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=96576