Özel Tüketim Vergisi (IV) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği Yayımlandı. |
20 Ağustos 2015 | |
20 Ağustos 2015 tarihli ve 29451 sayılı Resmi Gazete’de Özel Tüketim Vergisi (IV) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği yayımlandı.
Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede, genel itibarıyla, havyar ve havyar yerine kullanılan ürünler, kozmetik ürünleri, kürkler ve kürkten giyim eşyası, muzır neşriyat, sofra, mutfak, tuvalet, yazıhane, ev tezyinatı ve benzeri işler için bazı cam eşyalar, manikür ve pedikür takım ve aletleri, altın veya gümüş kaplama kaşık, çatal ve kaşık-çatal takımları, klimalar, ısıtıcılar, beyaz eşyalar, elektrik motorlu araçların motorunu çalıştırmaya mahsus araç pilleri, küçük ev aletleri, cep telefonu, telsiz-telefon cihazları, mikrofon, hoparlör, kulaklık, amplifikatörler, ses kayıt ve çalma cihazları, televizyon, projektör, kamera, ses ve görüntü cihazları, infrared ile çalışan uzaktan kumanda cihazı, inci ve kıymetli taşlardan mamul saat kayışları, tabancalar ve diğer ateşli silahlar ile sürgülü silahlar, kristal avizeler, bazı oyun eşyaları, hayvansal maddelerden süs eşyaları gibi mallar yer almaktadır.
Bu Tebliğ ile (IV) sayılı listedeki malların ÖTV kapsamında vergilendirilmesine yönelik yapılan açıklamalar bir araya getirilmektedir.
1 Eylül 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Tebliğin ana başlıkları, ÖTV (I), (II) ve (III) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğlerinde olduğu gibi aşağıdaki şekilde oluşturulmuştur.
I- Mükellefiyet II- İstisnalar ve vergi indirimi III- Matrah, oran, tutar, yetki ve müteselsil sorumluluk IV- Vergilendirme işlemleri V- Gümrük idarelerince alınan özel tüketim vergisine ilişkin hükümler VI- Çeşitli hususlar
Söz konusu Tebliğe ve Eklerine aşağıdaki bağlantı yollarıyla ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.
|