Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi levhalarının en geç 02.06.2008 tarihine kadar onaylatılarak asılması gerekmektedir. PDF Yazdır e-Posta
15 Mayıs 2008

 

Vergi levhalarının en geç 02.06.2008 tarihine kadar onaylatılarak asılması gerekmektedir.

1. Vergi levhası asma zorunluluğu

Vergi Usul Kanunu’nun 5. maddesinin üçüncü fıkrası hükmü uyarınca, kazancı basit usulde tespit edilenler dahil gelir vergisi mükellefleri ile sermaye şirketleri, her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından kolayca okunup görülecek şekilde asmak zorundadırlar.

2. Hesap dönemi takvim yılı olanlar

Hesap dönemi takvim yılı olanların 2007 yılı vergi levhalarını, Mayıs ayının son günü resmi tatil olduğundan tatil sonrası ilk iş günü olan 02.06.2008 tarihine kadar asmaları gerekmektedir.

Vergi levhalarının;

- Bağlı olunan vergi dairelerine,

- Defter tutmak üzere sözleşme düzenlenen veya işletmede bağımlı olarak çalışan serbest muhasebeci veya serbest muhasebeci mali müşavirlere,

- Vergi beyannamelerini imzalatmak üzere sözleşme düzenlenen meslek mensuplarına,

- Tam tasdik sözleşmesi düzenlenen yeminli mali müşavirlere,

tasdik ettirilmesi mümkündür.

3. Kendilerine özel hesap dönemi tayin edilenler

Maliye Bakanlığınca kendilerine özel hesap dönemi tayin edilmiş olanlar vergi levhalarını, Kurumlar Vergisi Beyannamesinin verildiği ayı izleyen ayın son gününe kadar asmak zorundadırlar. Bu çerçevede örneğin, beyannamesini Eylül ayında veren bir kurum vergi levhasını Ekim ayında tasdik ettirerek asmalıdır.

4. Diğer bazı konular

- Çok sayıda şubesi olan işletmelerin bir adet vergi levhası tasdik ettirdikten sonra bu vergi levhasını matbaada veya fotokopi yoluyla çoğaltarak asmaları mümkündür.

- Vergi levhasının vergi dairesinde tasdik ettirilmesinin tercih edilmesi durumunda, bunun için dilekçe verilmesine gerek yoktur.

- Sermaye şirketleri dışındaki kurumların vergi levhası asma zorunluluğu yoktur.