Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Maaş, kira ve fatura için de bireysel koruma gelecek (22.06.08) PDF Yazdır e-Posta
22 Haziran 2008

Kısa süre içinde maaş, kira ve fatura ödemeleri için de bireysel koruma ürünlerinin devreye gireceğini açıklayan Yılmaz Yıldız, bireysel kredilerle ilgili çözümlerini de şöyle örneklendirdi: "4 yıl vadeli 20 bin YTL'lik oto kredisi için kişiye ürünün aylık maliyeti 12-18 YTL'ye gelecek. Eğer istenirse ürünler geçmişte kullanılan krediler için de uygulanabilecek. Kredinizin vadesine uygun olarak ister 3 ay ister 6 ay isterseniz 12 aylık işsizlik, iş göremezlik garantisi veren ürünleri almanız gerekiyor. Genelde dünya uygulamaları 3 aydan 12 aya kadar çıkabiliyor. Bunu 36 aya kadar çıkartmanız mümkün ama ürünün fiyatı artacaktır. Standart bir üründen bahsedersek genelde 6 ile 12 aydır. Biz işsiz kaldığınız veya çalışamadığınız bu süre içinde sizin yerinize kredi ödemelerinizi yapıyoruz. Diyelim ki kullanıcı 10 yıl veya daha uzun vadeli bir konut kredisi kullandı. O zaman CARDIF toplamda 36 aya kadar ödemeleri karşılıyor. Aynı ürün kredi kartına da uygulanabiliyor."

15 MİLYAR $'LIK RİSKİ ALDIK
Türkiye'ye doğrudan yatırımcı olarak girdiklerini belirten Yılmaz Yıldız, şimdiye kadar yaklaşık 30 milyon YTL'si sermaye olmak üzere 60 milyon YTL'den fazla yatırım yaptıklarını açıkladı ve şöyle konuştu: "Her bir iş ortağımız için terzi usulü ayrı çözümler tasarlıyoruz. Bugün, iş ortaklarımız Türkiye'deki tüm oto kredilerinin yüzde 50'sine, tüm konut, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinin de yüzde 30'una hâkimler. Yani Türkiye'de 15-20 milyar dolarlık potansiyel bireysel kredi riski almamız söz konusu."

 

http://www.sabah.com.tr/haber,E128BB147B5E4D6EA11B748B57C0973F.html