Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
TMSF'nin ismi Türkiye 'Mevduat Sigorta Fonu' olarak değiştirilsin (26.06.08) PDF Yazdır e-Posta
26 Haziran 2008

Ertürk, isim değişikliği için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, fonun, baş harfleri aynen kalmak suretiyle "Türkiye Mevduat Sigorta Fonu"na dönüşmesini önerdi.

 

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen "Türk Bankacılık Sistemi-Vizyon 2023" kongresinde konuşan Ertürk, dünyadaki gelişmenin artık sigortacılığı sadece tasarruf mevduatı ile sınırlamak yerine kapsamının daha da genişletilmesi yönünde olduğunu söyledi. AB'de de bu yönde gelişmeler olduğuna dikkati çeken Ertürk, "O nedenle biz gelecekte de bu çalışmalara hazırlık olsun diye Türkiye Mevduat Sigorta Fonu yapmayı teklif ediyoruz ve bunu tartışmaya açıyoruz. Uluslararası platformlarda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu dediğimiz zaman bu hangi ülkenin, kimin mevduat sigorta fonudur, bu konuda bir anlam ifade etmiyor. Ama Türkiye Mevduat Sigorta Fonu dendiğinde işimiz kolaylaşıyor." diye konuştu. Ertürk, bu konuda gereken adımları atacaklarını, ancak bu değişiklik için yasal düzenleme gerektiğini söyledi. TMSF'nin bugüne kadarki çalışmalarında fazlasıyla geçmişteki krizlerin hasarlarının temizlenmesine yoğunlaştığını ifade eden Ertürk, yaptıkları çalışmalarda, "kimsenin yaptığının yanına kâr kalmayacağını" göstermek istediklerini söyledi. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, çalışmalarının, bankacılık sektörünü rahatsız, taciz ettiği gibi yargıların haksız ya da kasıtlı olduğunu belirterek, "Böyle düşünenlerin gelecekte TMSF'nin ilgi alanına girmeye aday olduklarına inanıyorum ve onları şimdiden uyarıyorum." dedi. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finans ve reel sektör temsilcilerinin Basel-II'nin uygulanma zamanlamasına ilişkin görüşlerini de dikkate alarak, bankaların sermaye yeterliliğinin ölçümünde esas alınacak kredi riskinin, derecelendirmeye dayalı olarak hesaplanmasına ilişkin uygulamanın ileri bir tarihe ertelenmesini uygun buldu.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=706731