Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SİGORTA PRİM FAİZİ AFFI UYARISI PDF Yazdır e-Posta
27 Haziran 2008

Adana, SGK İl Müdürü Keskin, prim alacaklarıyla ilgili yasal düzenlemede süre uzatmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Keskin, SSK ve Bağ-Kur'un prim alacaklarıyla ilgili yapılan yasal düzenlemeden tüm borçluların yararlanmasını beklediklerini, bu konuda süre uzatımının söz konusu olmadığını bildirdi.

Keskin, ödenmeyen prim borçlarına ait faiz ve cezalarda, peşin ödemede yüzde 85, 12 ay taksitlendirmede yüzde 55 ve 24 ay taksitlendirmede ise yüzde 30 indirim yapılacağını belirtti.

Yapılan yasal düzenlemenin sigorta, sosyal güvenlik destek primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, sosyal yardım zammı, ihale ve inşaat işlerinden doğan fark ile işçilikten kaynaklanan prim borçlarını kapsadığına dikkati çeken Keskin, şunları kaydetti:

''Bu kanundan önce borçları taksitlendirilmiş veya özel kanunlarla yeniden yapılandırılmış olanlar, taksitlerini ve yapılandırma anlaşmalarını bozarak, bakiye borçları için bu kanundan yararlanabilecekler. 28 Temmuz 2008 tarihinde dolacak başvuru için süre uzatımı söz konusu olmayacak. Bu nedenle, sigorta prim borcu olanların bir an önce getirilen bu avantajdan faydalanmalarını bekliyoruz.''

Keskin, konuyla ilgili gerek muhtarlar, gerekse meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve borçlu mükelleflere bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirterek, ''SGK'de görevli tüm müdür yardımcıları, şefler ve birim amirleri işyerlerini dolaşarak yasanın getirdiği avantajları işvrenlere anlatıyor'' dedi.

Başvuruda bulunmayan prim borçlularının istihdam paketiyle getirilen prim indirimi avantajından yararlanamayacaklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

''Bunun yanı sıra, borçlular, hiç istemediğimiz halde icra, haciz ve satış işlemlerine muhatap olacak. Devletçe sağlanan üretim, yatırım, yardım gibi destek ve teşviklerden yararlanamayacak. İhalelere girmek için gerekli olan borcu yoktur yazısını alamayacak. Bağ-Kur sigortalıları, sağlık sigortasından faydalanma imkanını bulamayacak.''