Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Turizm Bölgelerinde Vergi Denetimleri (08.07.08) PDF Yazdır e-Posta
08 Temmuz 2008

Maliye Bakanlığı Antalya, Aydın, Muğla ve İzmir gibi turizm bölgelerinde turistler gibi giyinen vergi denetim uzmanları ile yaygın yoğun vergi denetimleri başlattı.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı'nın her yaz döneminde Antalya, Aydın, Muğla ve İzmir gibi turizm bölgelerinde yaptığı yaygın yoğun vergi denetimlerinin başladığını bildirdi.

Eleman yetersizliği nedeniyle yaygın yoğun vergi denetimleri için Antalya'ya 20 vergi dairesi ile 37 defterdarlıktan, 'Özel Yoklama Yetki Belgeli Vergi Denetmeni' geldiğini belirten Sütçü, Antalya'da toplam 220 özel yoklama yetki belgeli memur ile denetimlere başladıklarını kaydetti.

Denetimlerin Eylül ayı ortasına kadar devam edeceğini vurgulayan Sütçü, denetimlerde, sahil bölgelerinde her sektörde faaliyette bulunan vergi mükelleflerinin fatura ve fiş verip vermedikleri, vergi düzenine uyup uymadıklarının inceleneceğini söyledi.

Vergi denetim elemanlarının turistler gibi giyineceğini ve dikkati çekmeyeceğini ifade eden Sütçü, şöyle konuştu:

''Uzmanlarımız, denetimler sırasında vergi mükelleflerini bilgilendirecekler. Amacımız mükelleflere ceza vermek değil. Tamamen vergi düzenine uyup uymadıklarını belirlemek ve bilgilendirici olmaktır. Vergi denetim uzmanlarımız öğretici ve uyarıcı olacak. Müşterilere hissettirmeyecek şekilde denetim yapacak.''

Sütçü, denetimler sırasında sahillerdeki kıyı işgallerinin de tespit edileceğini, yat turları yapan işletmeler ile kıyılarda şezlong ve şemsiye hizmeti veren tesislerin kayıt dışı faaliyet yapmasını da önlemeyi amaçladıklarını bildirdi.