Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yüzde 9,7 işsizlik de başarı (14.07.08) PDF Yazdır e-Posta
14 Temmuz 2008

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, işsizliğin önümüzdeki 3 yıl içerisinde yüzde 9,7'den geriye düşmemesini bir başarı olarak nitelendirdi. Ekren, orta vadeli programda işsizliğin 2011 sonu itibariyle yüzde 9,7 olduğuna dikkat çekerek, "Nüfus artışı ve tarımdan çıkan nüfus değerlendirildiğinde bu da önemli bir şeydir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Doğu Anadolu Kalkınma Programı'nın ilk ayağı olan Van'ı hafta sonu kalabalık bir bürokrat ekibiyle ziyaret etti. Buradaki Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'na katılan Ekren, Van'ın da cazibe merkezlerinden biri olacağını açıkladı. Ekren, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında ise ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde istihdam paketi, yatırımlara aktarılan kaynak ve Yerel Yönetimler Yasası'yla mali disiplinin bozulduğu iddialarına katılmadığını belirten Ekren, "Biz bu düzenlemeleri çok önceden planlamıştık. Ancak bunun dışında bir unsur gelirse bunu tartışmak lazım" dedi. Tüm bu yatırım harcamalarıyla işsizliğin çok fazla gerilemeyeceği iddialarına da dikkat çeken Ekren, "2011 yılı sonunda işsizliği 9,7 oranında tutmak da önemli bir başarı. Hem nüfus artışı hem de tarımdan gelecek nüfus da dikkate alınmalı" dişe konuştu.

 

Referans'a teşekkür

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Başbakan Recep Tayyip Edoğan'ın bir toplantıda Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) kapatılması gerektiği sözleriyle başlayan tartışmalara da değindi. Bu konuda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ekren, "Kapatılacak olan bir kuruma bölgesel gelişmedeki rol verilir mi? DPT iyi çalışıyor" diye konuştu. Ekren, ekonomi yönetiminin gündeminde teşvik olduğunu belirtirken, Sanayi Özel İhtisas Komisyonu'nda teşviğin görüşüleceğini, tekstil için de bir strateji belgesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, son dönemde özellikle kapatma davasıyla birlikte borsada çok fazla çıkış olmadığını belirtti. Bunun nedeninin Türkiye'nin orta ve uzun vadede vazgeçilecek bir ülke olmamasına bağlayan Ekren, 2008 yılı Eylem Programı ile ilgili Referans'ın yaptığı yayınlara da teşekkür etti. Ekren, bu konuyla ilgili olarak DPT'nin bir çalışma başlatarak birkaç hafta içinde ilgili kurumlardan bilgi alacağını vurguladı.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=101590Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, işsizliğin önümüzdeki 3 yılda yüzde 9,7'den geriye düşmemesini bir başarı olarak nitelendirdi. Ekren, orta vadeli pro...

( KB)