Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KEY ödemesi kimlik numarasına göre yapılacak (25.07.08) PDF Yazdır e-Posta
25 Temmuz 2008

Yaklaşık 8,5 milyon kişiyi ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri 28 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Ödemeler tüm Ziraat Bankası şubelerinde kimlik numarasına göre yapılacak. TC kimlik numarasının son iki rakamı 00-08 olan hak sahiplerine 28 Temmuz Pazartesi günü, son rakamı 10-18 olan hak sahiplerine ise 29 Temmuz Salı günü ödeme yapılacak. Ödemelerin, 8 Ağustos Cuma günü tamamlanması öngörülüyor. Pazartesiden itibaren yapılacak ödemelerde herhangi bir problem yaşanmasını beklemediklerini söyleyen Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, "6,5 milyon Bağkur ve SSK emeklisinin maaşını herhangi bir zorluk yaşamadan ödüyoruz. Belki ilk gün vatandaşın ne kadar alacağını merak etmesinden kaynaklanan bir yoğunluk yaşanabilir; ancak sonraki günlerde herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum." dedi. Çarşamba günü akşamı KEY ödemelerine ilişkin listeyi Resmî Gazete'ye gönderdiklerini bildiren tasfiye halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın ise listelerin Resmî Gazete'de bugün (cuma) veya yarın (cumartesi) yayımlanabileceğini kaydetti. Emlak Konut GYO'nun internet sitesinde de ayı tarihten itibaren KEY ödemelerine ilişkin sorgulama yapılabilecek.

Hak sahipleri, ödeme miktarlarını internet sitesinden TC kimlik numaraları ve sosyal güvenlik numaraları ile öğrenebilecek. Kurumlar tarafından TC kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ise ödeme yapılamayacak. Bireysel ödeme için Ziraat Bankası şubelerine başvuran hak sahiplerinin, TC kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile başvuru yapmaları gerekiyor. KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan ve bu hesabına ilişkin banka kartı bulunanlar, banka ATM'lerinden kimlik numarasının son iki rakamının gününü beklemeden pazartesinden itibaren paralarını alabilecek. İlgili kanun uyarınca Resmî Gazete'de ilan tarihinden itibaren beş yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazine'ye gelir kaydedilecek.

8 milyon 493 bin 956 kişiye toplam 2 milyar 855 milyon YTL'lik KEY ödemesi yapılacak. Kişi başına yapılacak ödeme tutarı 1 ile bin 391 yeni lira arasında değişiyor. Sosyal güvenlik numarası ile ödeme yapılmazken, TC kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayanlar, sosyal güvenlik numarası ile yapılan sorgulamada TC kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunun ve ödeme miktarının doğru olmadığının ileri sürülmesi halinde, 3 ay içinde çalıştıkları kurumlara başvuracak. Bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise sosyal güvenlik kurumlarına müracaat edecek. Hak sahibinin ölmüş olması halinde, ödeme mirasçılarına yapılacak. Vekaletname ile yapılacak ödemelerde, genel vekaletnameye istinaden ödeme yapılabilecek, özel bir vekaletname istenmeyecek.

 

 

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=718177&title=key-odemesi-kimlik-numarasina-gore-yapilacak