Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Nakliyecilerin vergi borçlarına af hazırlığı (01.08.08) PDF Yazdır e-Posta
01 Ağustos 2008

    Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, 1972 ve üstü kamyonların hurdaya çıkarılmasında istenilen başarıyı sağlayamadıklarını, bunun için nakliyecilerin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcunun affı için yasal düzenleme hazırlığında olduklarını bildirdi.

 

    Aydın, dün yaptığı açıklamada, Türkiye'deki karayollarının kullanım ömrünü tamamlamış yaşlı araçlardan kurtarılması için başlattıkları hurdaya ayırma uygulamasından çok az aracın yararlandığını söyledi. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu durumda trafikte 60 bin araç olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak uygulamadan bugüne kadar 350 civarında araç yararlandı. Bu tür araçları hurda toplama merkezlerimize teslim eden kişilere, aracın kilogramı başına 80 YKr ve ekstra bin 500 YTL açıktan ödeme yapıyoruz. 1972 ve üstü kamyon, çekici, otobüs ve tankerlerin hurdaya çıkarılmasında istediğimiz oranda başarı sağlayamadık. Bunun nedenini araştırdığımızda karşımıza, nakliyecilik sektöründe çalışanların vergi borcu çıktı. Kamyoncu esnafının, borçları nedeniyle eski aracını hurdaya ayırıp yeni araç alamadığını gördük. Bu sorunu aşmak, hurdaya ayrılmaları teşvik etmek için nakliyecilerin motorlu taşıtlar vergisi borcunun affını sağlayamaya hazırlanıyoruz. Bu konuda bir yasa teklifi hazırlığımız devam ediyor."

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=103032&KTG_KOD=480