Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi dışı gelirler 5 milyar YTL' yi aştı (04.08.08) PDF Yazdır e-Posta
04 Ağustos 2008

Kamu bankalarıyla KİT’lerin temettü gelirleri ve Türk Telekom’un halka arzı, yılın ikinci çeyreğinde 5 milyar YTL’nin üstünde vergi dışı gelir sağladı. Türk Telekom, hisse satışı dışında da en yüksek nakit gelir sağlanan kamu iktisadi teşebbüsü oldu.

Kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ve üç GSM operatöründen yılın ilk altı ayında 5,5 milyar YTL vergi dışı gelir sağlandı. Vergi dışı gelirlerin 482 milyon YTL’si ilk çeyrekte sağlanırken, ikinci üç ayda rakam 5 milyar 31 milyon YTL oldu.

 

 

 

Vergi dışı gelirlerde ikinci çeyrekte yaşanan artışta KİT’ler ve kamu bankalarından sağlanan temettü gelirleriyle Türk Telekom’un halka arzından elde edilen gelir etkili oldu. İlk çeyrekte KİT’ler ve kamu bankalarından temettü geliri sağlanamazken, ikinci çeyrekte KİT’ler 1 milyar 434, kamu bankaları da 1 milyar 656 milyon YTL temettü geliri aktardı.

 

KİT’lerde en yüksek nakit aktarım, 699.6 milyon YTL ile Türk Telekom’dan oldu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi 336,3, PTT 140, Eti Maden 131.3 ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı da 112 milyon YTL gelir aktardı.

 

Kamu bankalarından sağlanan temettünün tamamına yakını ise Ziraat Bankası’ndan geldi. Ziraat Bankası, 1 milyar 649 milyon YTL temettü geliri aktardı.

Cep telefonu şirketlerinin Hazine payı ödemesi, 810 milyon YTL’ye ulaştı. Türk Telekom halka arzından ise 1,9 milyar YTL gelir sağlandı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/455141.asp#storyContinues