Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Bakan Unakıtan' dan esnafa vergi müjdesi (12.09.08) PDF Yazdır e-Posta
12 Eylül 2008

Büyüme rakamlarını değerlendiren Unakıtan' dan bir de müjdeli haber geldi.

 

Maliye Bakanı Unakıtan ve Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, 2. çeyreğe yüzde 1.9’a gerileyen büyüme oranının 3. ve 4. çeyrekte telafi edilebileceğini söyledi.

Bu yılın ikinci çeyreği için açıklanan yüzde 1.9’luk büyüme oranı ekonomi çevrelerini korkuttu. Rakam ekonomide sert fren olarak yorumlarınken, yıl sonu hedefi olan yüzde 4.5’a ulaşılmasının güç olduğu belirtildi. Bu olumsuz tabloya rağmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Koç Holding Başkanı Mustafa Koç’tan büyüme ile ilgili umut verici açıklamalar geldi. Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu’nun iftarına katılan (MARİFED) Maliye Bakanı Unakıtan, Türkiye’nin yolunda ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

DÜNYA ÇATIRDIYOR TÜRKİYE ÇOK ŞÜKÜR

 “3. çeyrekte büyümeyi iyi yerlere getiririz inşallah, yıl sonunda iyi durumda kapatırız” diyen Unakıtan, iş dünyasının halinin iyi olacağını, iş adamlarının “enseyi karartmaması” gerektiğini ifade etti. Enflasyonun tüm ülkelerde arttığını, büyümenin yavaşladığını, hatta küçülmelerin yaşandığını anlatan Unakıtan, Türkiye’nin daha avantajlı ve dinamik bir ülke olduğunu vurguladı.

Unakıtan, “Dünyada çatırtı, patırtı her şey var. Türkiye’de çok şükür...” dedi. Türkiye’nin ikinci çeyrekte siyasi belirsizlik yaşadığını anımsatsan Unakıtan, bu durumun ekonomi için devamlı bir risk olduğunu ifade etti. Unakıtan, “Eğer AK Parti kapansaydı, Türkiye bir krize girerdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi... Çok şükür bugünlere geldik” diye konuştu.

ESNAFA VERGi MÜJDESi VERDi

Maliye Bakanı Unakıtan, esnafa vergi müjdesi de verdi. Yeni dönemde esnafın vergisini düşüreceklerini belirten Unakıtan, “Bakalım ödeyecek misiniz, ödemeyecek misiniz? ‘Şimdiye kadar ödedim’ demeyin. Hesaplar bende. Yine yamuk yaparsanız, buradan size başka türlü sesleneceğim. Maliye, teknolojisini artırdı, seceresini çıkarıyor. Ekonomi kayıt altına girmedikten sonra Türkiye’nin kurtuluşu mümkün değil. Kayıt içi çalışanlar 6 defa verimli oluyor. ‘Aman devletten kaçırayım’ derken, onun malını kaçırırlar. Basel geliyor. Bunlara göre kendinizi hazırlayın. Türkiye’nin geleceği böyle, moralinizi bozmayın, yatırımlarınıza akıllıca devam edin” dedi.

 

 

http://www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=39833