Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Banka hesaplarının gizliliğine 'reform' darbesi (24.09.08) PDF Yazdır e-Posta
24 Eylül 2008

SGK ile geçtiğimiz haftalarda toplanan bankacılar tebliğe karşı çıktı. SGK, "Hesapların gizliliğini deşifre edemezsiniz" tepkisini aldı

1 Ekim'de yürürlüğe girecek Sosyal Güvenlik Yasası'nın ardından oluşturulan uygulama tebliğ taslağı ile tüzel ve gerçek kişilerin banka hesaplarının mahremiyetini delecek düzenlemelerin oluşturulduğu ortaya çıktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 1 Ekim'de yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası'nın ardından uygulama tebliğlerine yönelik düzenlemeler için kolları sıvadı. DÜNYA'nın edindiği bilgiye göre 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 100'üncü maddesine uygulanması hakkında tebliğ taslağında, "Kuruma borçlarını vadesinde ödemeyen borçluların, iş ve ikamet adresleri ile hesap bilgileri ve hareketlerinin, bankaların veri tabanı kullanılarak, kurumca yetkilendirilen personele internet ortamında görüntülenmesi sağlanır" denildi.

Böylece söz konusu taslağın bu şekli ile yürürlüğe girmesi durumunda bankacılık sırrı niteliğindeki işlemler Sosyal Güvenlik Kurumu personeline açılmış olacağı belirtiliyor.

http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.asp?id=22936&cDate=