Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Prim borçlarını 3 Ekim'e kadar ödeyin (27.09.08) PDF Yazdır e-Posta
27 Eylül 2008

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim borcu ve borç yapılandırma taksiti bulunan vatandaşlara Ramazan Bayramı tatili uyarısında bulundu.

 

Bayram dolayısıyla kurum müdürlüklerinin 29 Eylül 2008 Pazartesi ve 3 Ekim 2008 Cuma tarihleri arasında idari izinli olacağını hatırlatan SGK, "İdari izinler resmi tatil olmayıp bugünlere rastlayan ödemelere ait yükümlülükler ortadan kalkmamaktadır. En geç 3 Ekim Cuma gününe kadar prim borçlarını ödemeyi ihmal etmeyin." çağrısında bulundu. Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tarihe kadar prim yatırması gerekenler şöyle sıralandı: Özel nitelikteki işyeri işverenlerinin Ağustos 2008 ayına ilişkin düzenlenen aylık prim ve hizmet belgelerinden kaynaklanan borçları, Bağ-Kur sigortalılarının Eylül 2008 ayına ilişkin prim borçları, yapılandırma kapsamında 19-31 Ağustos tarihleri arasında peşin ödeme talebinde bulunan borçluların peşin ödemeye esas borçları, yapılandırma kapsamında veya 5458 sayılı kanun kapsamına giren ve taksitle ödeme yolunu tercih eden borçluların Eylül 2008 ayına ilişkin taksit tutarları. Bu kapsamda yer alanların 3 Ekim 2008 Cuma gününe kadar borçlarını ödememesi halinde borçların yasal süresi içinde ödenmemiş kabul edileceği hatırlatıldı. 3 Ekim 2008 Cuma günü yaşanacak yoğunluk sebebiyle iş ve işlemlerin aksamaması için merkez ve taşra teşkilatında 'tahsilat, sigorta primleri ve icra servislerinde' yeterli sayıda personel bulundurulacağı belirtildi.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=743110&title=prim-borclarini-3-ekime-kadar-odeyin